nieuws

El Maestro Sierra PX beste Spaanse Wijn in categorie Zoet / Versterkt

september/oktober 2015

el maestro sierra px beste spaanse wijn

Onze Pedro Ximenez van El Maestro Sierra is dit jaar in Nederland gekozen als beste Spaanse Wijn in de categorie zoet / verstekt. Bravo voor deze almacenista! 

Gemaakt van zongedroogde PX druiven. De wijn wordt verstekt tot 15% en vervolgens onder invloed van zuurstof gerijpt in 'soleras criaderas' voor 5 jaar (vaten van amerikaanse eiken).

Het Sherrygebied telt een aantal zeer oude huizen met een lange geschiedenis van wijnmaken. de geschiedenis van El Maestro Sierra gaat terug tot liefst 1830. Lees verder

 

 

 

 

Lopez de Heredia Viña Tondonia in wijnblad Proefschrift

september/oktober 2015

tondonia in proefschrift

mooi artikel over het beroemde Rioja huis Lopez de Heredia Vina Tondonia in wijnblad Proefschrift (editie september/oktober 2015): klik hier of op de afbeelding om het artikel te lezen!

Don Papa 10 Year Old per november 2015 beschikbaar voor Nederland

oktober/november 2015

don papa 10 year old rum
Artisjokken en Venkel: Portugese witte wijn Ervideira Invisivel in FD Magazine

zomer 2014

ervideira invisivelEr worden er niet veel van gemaakt, witte wijn van de Tempranillo druif, in Portugal ook wel Araganez genoemd. Een van de oudste wijnhuizen uit de Alentejo streek maakt er zo een, Ervideira Invisivel. Deze bijzondere witte wijn kreeg een mooie recensie in FD Magazine. klik hier of op de afbeelding om het hele artikel te lezen