Castilla y Leon

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  • Poema Verdejo 2018

    Poema Verdejo 2018

    Lichte, naar geel neigende kleur. Florale geur met tonen van asperges, maar tegelijk ruikt en proeft u ook veel fruit, zoals grapefruit, ananas, perzik en nectarine.


    Een frisse, vriendelijk droge en sappige wijn, die niet alleen heerlijk is als aperitief, maar die ook uitstekend samengaat met frisse salades, groenteschotels, groentetaarten en die perfect combineert met vis en zeevruchten.

  • Soto del Vicario Men de Mencia 2009
  • AVAN Cepas Centenarias 2009

    AVAN Cepas Centenarias 2009

    DO Ribera del Duero

    van meer dan 100 jaar oude stokken.
  • AVAN Oak 2018

    AVAN Oak 2018

    DO Ribera del Duero De wijnen van AVAN worden biologisch-dynamisch gemaakt. Deze wijnen hebben een duidelijke stijl, ingetogen en verfijnd, en worden gemaakt van de krachtigste Tempranillo-kloon, de Tinta del País. De totale productie is 60.000 flessen, afkomstig van 30 ha eigen wijngaarden. De Cepas Centenarias is gemaakt van het fruit van honderd jaar oude pre-phylloxera stokken

  • AVAN 2016 Bodegas Juan Manuel Burgos
  • Ermita del Conde Albillo Centenario

    Ermita del Conde Albillo Centenario




    Bodega Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit.


    Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie.


    De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde een voorzichtige renaissance.


    Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.




  • Ermita Del Conde El Vuelo

    Ermita Del Conde El Vuelo




    Bodega Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit.


    Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie.


    De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde een voorzichtige renaissance.


    Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.




  • Ermita del Conde Tinto 2012

    Ermita del Conde Tinto 2012




    Bodega Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit.


    Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie.


    De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde een voorzichtige renaissance.


    Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.




  • Ermita del Conde Pago del Conde Tinto 2012

    Ermita del Conde Pago del Conde Tinto 2012




    Bodega Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit.


    Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie.


    De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde een voorzichtige renaissance.


    Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.




  • Gancedo Godello Vino de Altura 2018 DO Bierzo

    Gancedo Godello Vino de Altura 2018 DO Bierzo

    Wijnstokken van maar liefst 60 tot 100 jaar oud, verdeeld over 14 wijngaarden, staan aan de basis van de elegante, geconcentreerde en mooi gestructureerde wijnen van Gancedo.
    De 20 hectare wijngaarden liggen tusen de 500 en 650 meter hoog op bodems van leem met een hoog gehalte aan kwarts en zijn overwegend Mencia en Godello aangeplant.
    In de wijngaarden wordt al het werk met de hand gedaan en er wordt niet gespoten, met als resultaat zuivere, minerale wijnen, met liefde gemaakt.

  • Gancedo Vino de Altura Mencia 2018 DO Bierzo

    Gancedo Vino de Altura Mencia 2018 DO Bierzo

    Wijnstokken van maar liefst 60 tot 100 jaar oud, verdeeld over 14 wijngaarden, staan aan de basis van de elegante, geconcentreerde en mooi gestructureerde wijnen van Gancedo.
    De 20 hectare wijngaarden liggen tusen de 500 en 650 meter hoog op bodems van leem met een hoog gehalte aan kwarts en zijn overwegend Mencia en Godello aangeplant.
    In de wijngaarden wordt al het werk met de hand gedaan en er wordt niet gespoten, met als resultaat zuivere, minerale wijnen, met liefde gemaakt.