Spanje

Wijnen en sherry etc uit Spanje
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
per pagina
  • Vina Tondonia Reserva 2006 Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia
  • Vina Tondonia Blanco Reserva 2004, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Vina Tondonia Blanco Reserva 2004, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Een van de iconen in Spanje, het meeste consistente en klassieke huis dat nog bestaat in La Rioja. De familie die de bodega oprichtte is nog steeds aan het roer.

    De meest bekende wijn komt van de Tondonia wijngaard (alle wijnen worden naar de wijngaard genoemd). Hier komt zowel rood als wit vandaan. Daarnaast zijn er de Graviona (wit) en de Cubillo (rood) en de Bosconia wijngaard.

    Alle wijnen rijpen zeer lang op oud eikenhout (ze hebben eigen tonneliers in dienst) voordat ze na enkele jaren fles rijping op de markt worden gebracht. Het zijn wijnen die zeer lang kunnen rijpen en niets te maken hebben met de modern op Frans eikenhout gerijpte wijnen.
  • Adegas Valminor Davila 2015
  • Adegas Valminor Davila M-100 2011

    Adegas Valminor Davila M-100 2011

    DO Rias Baixas

    The basis for the elaboration of Davila M-100 is Albariño, Loureiro and Caíño Blanco grapes from O Rosal area. Vines are between 30 and 40 years old. There are different kinds of soils depending on the parcel – from alluvial deposit sand to metamorphic schist’s soils-.

    The production is limited to 8.000kg/ha for the Albariño, and to 6.000 kg/ha for Caiño Blanco and Loureiro thanks to the pruning. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around mid/end of September.

  • Adegas Valminor C-100 Castanal 2013

    Adegas Valminor C-100 Castanal 2013

    DO Rias Baixas


    Castañal grape is an indigenous red variety that can be only be found in O Rosal area, in the Rías Baixas appellation. Bunches are medium size, round shape and black-blue color, and its skin is colorless until the grape reaches the ripening point. In order to limit the production to 7.000 kg/ha, the system to conduct the plant is double rope with a 3 thumbs/arm and 2 bud/thumb short pruning. The plantation density is between 2.000 and 2.500 plants/ha.


    The soil is acid and it is formed by stones and metamorphic schist’s rocks. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around end of September.

  • Bodegas Juan Pinero Amontillado V.O.R.S. 30 years old 50cl

    Bodegas Juan Pinero Amontillado V.O.R.S. 30 years old 50cl

    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.


    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.
  • Bodegas Juan Pinero Maruja Manzanilla Passada 50 cl.

    Bodegas Juan Pinero Maruja Manzanilla Passada 50 cl.

    - DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda



    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. 
    Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.

    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.

    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Maruja Passada is een zeer krachtige, rijke stijl Manzanilla die tot 12 jaar onder flor rijpt in het hart van de bodega. De Criadera worden nog met de hand bijgevuld.

    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.

  • Bodegas Juan Pinero Cream Sherry 50 cl

    Bodegas Juan Pinero Cream Sherry 50 cl

    DO Jerez

    Een sherry die de goedkope broertjes een lesje leert.. 75% Palomino Fino en 25% PX gerijpt gedurende 15 tot 20 jaar.
    Pracht van een dessert wijn.
  • Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona 37,5 cl

    Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona 37,5 cl

    DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda


    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.


    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.


    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Jarona is een zeer frisse en elegante Manzanilla die maar 3 tot 4 jaar onder flor rijpt en daardoor zeer fris en zacht is.


    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.

  • Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona    75cl

    Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona 75cl

    DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda


    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.


    De bodega ligt in het midden in het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.


    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Jarona is een zeer frisse en elegante Manzanilla die maar 3 tot 4 jaar onder flor rijpt en daardoor zeer fris en zacht is.


    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.



  • Bodegas Juan Pinero Manzanilla Maruja 75 cl

    Bodegas Juan Pinero Manzanilla Maruja 75 cl

    DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda

    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen.
    Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.

    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.

    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Maruja is een krachtige, rijke stijl en toch elegante Manzanilla die tot 9 jaar onder flor rijpt om zo veel mogelijk de oude stijl Manzanilla te benaderen.

    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.

  • Bodegas Juan Pinero Moscatel 75 cl
  • Botani Dry Moscatel 2016
  • Gaintza Txakolina 2017

    Gaintza Txakolina 2017




    Bodegas Gaintza is een typisch Baskisch familiebedrijf, opgericht in 1923. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het domein in Getaria dat 25 hectare beslaat.


    De familie maakt op uiterst moderne wijze en met veel respect voor de lokale traditie haar wijnen. De wijngaarden met oude wijnstokken liggen op hellingen die uitkijken over de Golf van Biskaje, die een sterke Atlantische en zilte


    invloed op het klimaat en de wijnen heeft.


    De druiven Hondarrabi Zuri (Courbu Blanc), Hondarrabi Beltza en Gros Manseng worden met de hand geplukt om vervolgens voorzichtig geperst te worden. Na een zorgvuldig temperatuur gecontroleerde vergisting op roestvrij staal, waarbij malolactische fermentatie wordt vermeden om de zo kenmerkende frisse zuren te behouden, rust de Txakoli op de fijne gisten tot de botteling.


    De Txakoli van Gaintza wordt gekenmerkt door een lichte bubbel, een zilt karakter met strakke frisse zuren, aroma’s van citrusvruchten en groene appel met een vleugje bloesem en dille. Een laag alcoholpercentage maakt de wijnen licht verteerbaar. Traditioneel is Txakoli een begeleider van allerhande gerechten van vis en schaal- en schelpdieren en van de Baskische ‘pintxos’




  • Gaintza Aitako 2015

    Gaintza Aitako 2015




    Bodegas Gaintza is een typisch Baskisch familiebedrijf, opgericht in 1923. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het domein in Getaria dat 25 hectare beslaat.


    De familie maakt op uiterst moderne wijze en met veel respect voor de lokale traditie haar wijnen. De wijngaarden met oude wijnstokken liggen op hellingen die uitkijken over de Golf van Biskaje, die een sterke Atlantische en zilte


    invloed op het klimaat en de wijnen heeft.


    De druiven Hondarrabi Zuri (Courbu Blanc), Hondarrabi Beltza en Gros Manseng worden met de hand geplukt om vervolgens voorzichtig geperst te worden. Na een zorgvuldig temperatuur gecontroleerde vergisting op roestvrij staal, waarbij malolactische fermentatie wordt vermeden om de zo kenmerkende frisse zuren te behouden, rust de Txakoli op de fijne gisten tot de botteling.


    De Txakoli van Gaintza wordt gekenmerkt door een lichte bubbel, een zilt karakter met strakke frisse zuren, aroma’s van citrusvruchten en groene appel met een vleugje bloesem en dille. Een laag alcoholpercentage maakt de wijnen licht verteerbaar. Traditioneel is Txakoli een begeleider van allerhande gerechten van vis en schaal- en schelpdieren en van de Baskische ‘pintxos’




  • Ermita del Conde Tinto 2012

    Ermita del Conde Tinto 2012




    Bodega Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit.


    Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie.


    De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde een voorzichtige renaissance.


    Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.




  • Ermita del Conde Pago del Conde Tinto 2012

    Ermita del Conde Pago del Conde Tinto 2012




    Bodega Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit.


    Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie.


    De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde een voorzichtige renaissance.


    Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.




  • Criada Gewurtztraminer 2018

    Criada Gewurtztraminer 2018

    Vino de la Tierra de Castilla
  • Criada Chardonnay Viura 2018

    Criada Chardonnay Viura 2018

    Vino de la Tierra de Castilla
  • Gancedo Godello Vino de Altura 2018 DO Bierzo

    Gancedo Godello Vino de Altura 2018 DO Bierzo

    Wijnstokken van maar liefst 60 tot 100 jaar oud, verdeeld over 14 wijngaarden, staan aan de basis van de elegante, geconcentreerde en mooi gestructureerde wijnen van Gancedo.
    De 20 hectare wijngaarden liggen tusen de 500 en 650 meter hoog op bodems van leem met een hoog gehalte aan kwarts en zijn overwegend Mencia en Godello aangeplant.
    In de wijngaarden wordt al het werk met de hand gedaan en er wordt niet gespoten, met als resultaat zuivere, minerale wijnen, met liefde gemaakt.

  • Gancedo Vino de Altura Mencia 2018 DO Bierzo

    Gancedo Vino de Altura Mencia 2018 DO Bierzo

    Wijnstokken van maar liefst 60 tot 100 jaar oud, verdeeld over 14 wijngaarden, staan aan de basis van de elegante, geconcentreerde en mooi gestructureerde wijnen van Gancedo.
    De 20 hectare wijngaarden liggen tusen de 500 en 650 meter hoog op bodems van leem met een hoog gehalte aan kwarts en zijn overwegend Mencia en Godello aangeplant.
    In de wijngaarden wordt al het werk met de hand gedaan en er wordt niet gespoten, met als resultaat zuivere, minerale wijnen, met liefde gemaakt.

  • Adegas Moure, Abadia da Cova, A Fuga Tinto 2018

    Adegas Moure, Abadia da Cova, A Fuga Tinto 2018




    Inmiddels staat de vierde generatie Moure aan het roer bij de gelijknamige Galicische wijnmakerij. Op ruim 18 hectare wijngaarden op zeer steile hellingen (tot 70%!) met bodems van overwegend graniet en leisteen, wordt wat zij heroic viticulture noemen, bedreven.


    Moure is een zeer innovatief bedrijf, waar veel geëxperimenteerd wordt en waar tegelijk authenticiteit, duurzaamheid en respect voor de natuur hoog in het vaandel staan.
    De wijnen zijn dartel en mineraal van karakter, maar mét serieuze vulling.