Spanje

Wijnen en sherry etc uit Spanje
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
per pagina
  • Bodegas Juan Pinero Manzanilla Maruja 75 cl

    Bodegas Juan Pinero Manzanilla Maruja 75 cl

    DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda

    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen.
    Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.

    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.

    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Maruja is een krachtige, rijke stijl en toch elegante Manzanilla die tot 9 jaar onder flor rijpt om zo veel mogelijk de oude stijl Manzanilla te benaderen.

    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.

  • Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona    75cl

    Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona 75cl

    DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda


    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.


    De bodega ligt in het midden in het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.


    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Jarona is een zeer frisse en elegante Manzanilla die maar 3 tot 4 jaar onder flor rijpt en daardoor zeer fris en zacht is.


    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.



  • Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona 37,5 cl

    Bodegas Juan Pinero Manzanilla Jarona 37,5 cl

    DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda


    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.


    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.


    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Jarona is een zeer frisse en elegante Manzanilla die maar 3 tot 4 jaar onder flor rijpt en daardoor zeer fris en zacht is.


    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.

  • Vina Tondonia Gran Reserva 1994, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Vina Tondonia Gran Reserva 1994, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    DOC Rioja
    Zeer gelimiteerde wijn, wij mochten 6 flessen importeren.
  • Vina Tondonia Blanco Reserva 2002, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Vina Tondonia Blanco Reserva 2002, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Uitverkocht

    Een van de iconen in Spanje, het meeste consistente en klassieke huis dat nog bestaat in La Rioja. De familie die de bodega oprichtte is nog steeds aan het roer.

    De meest bekende wijn komt van de Tondonia wijngaard (alle wijnen worden naar de wijngaard genoemd). Hier komt zowel rood als wit vandaan. Daarnaast zijn er de Graviona (wit) en de Cubillo (rood) en de Bosconia wijngaard.

    Alle wijnen rijpen zeer lang op oud eikenhout (ze hebben eigen tonneliers in dienst) voordat ze na enkele jaren fles rijping op de markt worden gebracht. Het zijn wijnen die zeer lang kunnen rijpen en niets te maken hebben met de modern op Frans eikenhout gerijpte wijnen.
  • Vina Gravionia Blanco Crianza 2006 Bodegas Lopez de Heredia Tondonia
  • Bodegas Juan Pinero Maruja Manzanilla Passada 50 cl.

    Bodegas Juan Pinero Maruja Manzanilla Passada 50 cl.

    - DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda



    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. 
    Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.

    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.

    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Maruja Passada is een zeer krachtige, rijke stijl Manzanilla die tot 12 jaar onder flor rijpt in het hart van de bodega. De Criadera worden nog met de hand bijgevuld.

    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.

  • Bodegas Juan Pinero Amontillado V.O.R.S. 30 years old 50cl

    Bodegas Juan Pinero Amontillado V.O.R.S. 30 years old 50cl

    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.


    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.
  • Vina Tondonia Blanco Reserva 2005, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Vina Tondonia Blanco Reserva 2005, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Een van de iconen in Spanje, het meeste consistente en klassieke huis dat nog bestaat in La Rioja. De familie die de bodega oprichtte is nog steeds aan het roer.

    De meest bekende wijn komt van de Tondonia wijngaard (alle wijnen worden naar de wijngaard genoemd). Hier komt zowel rood als wit vandaan. Daarnaast zijn er de Graviona (wit) en de Cubillo (rood) en de Bosconia wijngaard.

    Alle wijnen rijpen zeer lang op oud eikenhout (ze hebben eigen tonneliers in dienst) voordat ze na enkele jaren fles rijping op de markt worden gebracht. Het zijn wijnen die zeer lang kunnen rijpen en niets te maken hebben met de modern op Frans eikenhout gerijpte wijnen.
  • Vina Tondonia Rosado Gran Reserva 2008, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Vina Tondonia Rosado Gran Reserva 2008, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Een van de iconen in Spanje, het meeste consistente en klassieke huis dat nog bestaat in La Rioja. De familie die de bodega oprichtte is nog steeds aan het roer.

    De meest bekende wijn komt van de Tondonia wijngaard (alle wijnen worden naar de wijngaard genoemd). Hier komt zowel rood als wit vandaan. Daarnaast zijn er de Graviona (wit) en de Cubillo (rood) en de Bosconia wijngaard.

    Alle wijnen rijpen zeer lang op oud eikenhout (ze hebben eigen tonneliers in dienst) voordat ze na enkele jaren fles rijping op de markt worden gebracht. Het zijn wijnen die zeer lang kunnen rijpen en niets te maken hebben met de modern op Frans eikenhout gerijpte wijnen.

    Zeer beperkt beschikbaar en alleen in combinatie met Vina Tondonia Reserva
  • Adegas Valminor Albarino 2017

    Adegas Valminor Albarino 2017

    DO Rias Baixas


    The Albariño vines of Valmiñor lay over the hills that have a maximum of 20% inclination and acid soils formed by stones and metamorphic schists rocks. The vineyards are between 20 and 40 years old. Vine and trellis systems are used to conduct the plant, both with 16 fertile bud/plant double guyot pruning and a limited production of 8.000 kg/ha. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around mid-September.













  • AVAN 2016 Bodegas Juan Manuel Burgos
  • AVAN Oak 2016

    AVAN Oak 2016

    DO Ribera del Duero De wijnen van AVAN worden biologisch-dynamisch gemaakt. Deze wijnen hebben een duidelijke stijl, ingetogen en verfijnd, en worden gemaakt van de krachtigste Tempranillo-kloon, de Tinta del País. De totale productie is 60.000 flessen, afkomstig van 30 ha eigen wijngaarden. De Cepas Centenarias is gemaakt van het fruit van honderd jaar oude pre-phylloxera stokken

  • Gaintza Aitako 2015

    Gaintza Aitako 2015




    Bodegas Gaintza is een typisch Baskisch familiebedrijf, opgericht in 1923. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het domein in Getaria dat 25 hectare beslaat.


    De familie maakt op uiterst moderne wijze en met veel respect voor de lokale traditie haar wijnen. De wijngaarden met oude wijnstokken liggen op hellingen die uitkijken over de Golf van Biskaje, die een sterke Atlantische en zilte


    invloed op het klimaat en de wijnen heeft.


    De druiven Hondarrabi Zuri (Courbu Blanc), Hondarrabi Beltza en Gros Manseng worden met de hand geplukt om vervolgens voorzichtig geperst te worden. Na een zorgvuldig temperatuur gecontroleerde vergisting op roestvrij staal, waarbij malolactische fermentatie wordt vermeden om de zo kenmerkende frisse zuren te behouden, rust de Txakoli op de fijne gisten tot de botteling.


    De Txakoli van Gaintza wordt gekenmerkt door een lichte bubbel, een zilt karakter met strakke frisse zuren, aroma’s van citrusvruchten en groene appel met een vleugje bloesem en dille. Een laag alcoholpercentage maakt de wijnen licht verteerbaar. Traditioneel is Txakoli een begeleider van allerhande gerechten van vis en schaal- en schelpdieren en van de Baskische ‘pintxos’




  • Gaintza Txakolina 2017

    Gaintza Txakolina 2017




    Bodegas Gaintza is een typisch Baskisch familiebedrijf, opgericht in 1923. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het domein in Getaria dat 25 hectare beslaat.


    De familie maakt op uiterst moderne wijze en met veel respect voor de lokale traditie haar wijnen. De wijngaarden met oude wijnstokken liggen op hellingen die uitkijken over de Golf van Biskaje, die een sterke Atlantische en zilte


    invloed op het klimaat en de wijnen heeft.


    De druiven Hondarrabi Zuri (Courbu Blanc), Hondarrabi Beltza en Gros Manseng worden met de hand geplukt om vervolgens voorzichtig geperst te worden. Na een zorgvuldig temperatuur gecontroleerde vergisting op roestvrij staal, waarbij malolactische fermentatie wordt vermeden om de zo kenmerkende frisse zuren te behouden, rust de Txakoli op de fijne gisten tot de botteling.


    De Txakoli van Gaintza wordt gekenmerkt door een lichte bubbel, een zilt karakter met strakke frisse zuren, aroma’s van citrusvruchten en groene appel met een vleugje bloesem en dille. Een laag alcoholpercentage maakt de wijnen licht verteerbaar. Traditioneel is Txakoli een begeleider van allerhande gerechten van vis en schaal- en schelpdieren en van de Baskische ‘pintxos’




  • Botani Dry Moscatel 2016
  • Adegas Valminor C-100 Castanal 2013

    Adegas Valminor C-100 Castanal 2013

    DO Rias Baixas


    Castañal grape is an indigenous red variety that can be only be found in O Rosal area, in the Rías Baixas appellation. Bunches are medium size, round shape and black-blue color, and its skin is colorless until the grape reaches the ripening point. In order to limit the production to 7.000 kg/ha, the system to conduct the plant is double rope with a 3 thumbs/arm and 2 bud/thumb short pruning. The plantation density is between 2.000 and 2.500 plants/ha.


    The soil is acid and it is formed by stones and metamorphic schist’s rocks. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around end of September.

  • Adegas Valminor Davila M-100 2011

    Adegas Valminor Davila M-100 2011

    DO Rias Baixas

    The basis for the elaboration of Davila M-100 is Albariño, Loureiro and Caíño Blanco grapes from O Rosal area. Vines are between 30 and 40 years old. There are different kinds of soils depending on the parcel – from alluvial deposit sand to metamorphic schist’s soils-.

    The production is limited to 8.000kg/ha for the Albariño, and to 6.000 kg/ha for Caiño Blanco and Loureiro thanks to the pruning. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around mid/end of September.