Spanje

Wijnen en sherry etc uit Spanje
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
per pagina
  • Adegas Valminor C-100 Castanal 2013

    Adegas Valminor C-100 Castanal 2013

    DO Rias Baixas


    Castañal grape is an indigenous red variety that can be only be found in O Rosal area, in the Rías Baixas appellation. Bunches are medium size, round shape and black-blue color, and its skin is colorless until the grape reaches the ripening point. In order to limit the production to 7.000 kg/ha, the system to conduct the plant is double rope with a 3 thumbs/arm and 2 bud/thumb short pruning. The plantation density is between 2.000 and 2.500 plants/ha.


    The soil is acid and it is formed by stones and metamorphic schist’s rocks. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around end of September.

  • Vina Bosconia Reserva 2004 Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia
  • Vina Tondonia Blanco Reserva 2002, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Vina Tondonia Blanco Reserva 2002, Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

    Een van de iconen in Spanje, het meeste consistente en klassieke huis dat nog bestaat in La Rioja. De familie die de bodega oprichtte is nog steeds aan het roer.

    De meest bekende wijn komt van de Tondonia wijngaard (alle wijnen worden naar de wijngaard genoemd). Hier komt zowel rood als wit vandaan. Daarnaast zijn er de Graviona (wit) en de Cubillo (rood) en de Bosconia wijngaard.

    Alle wijnen rijpen zeer lang op oud eikenhout (ze hebben eigen tonneliers in dienst) voordat ze na enkele jaren fles rijping op de markt worden gebracht. Het zijn wijnen die zeer lang kunnen rijpen en niets te maken hebben met de modern op Frans eikenhout gerijpte wijnen.
  • Vina Gravionia Blanco Crianza 2006 Bodegas Lopez de Heredia Tondonia
  • Adegas Valminor Davila M-100 2011

    Adegas Valminor Davila M-100 2011

    DO Rias Baixas

    The basis for the elaboration of Davila M-100 is Albariño, Loureiro and Caíño Blanco grapes from O Rosal area. Vines are between 30 and 40 years old. There are different kinds of soils depending on the parcel – from alluvial deposit sand to metamorphic schist’s soils-.

    The production is limited to 8.000kg/ha for the Albariño, and to 6.000 kg/ha for Caiño Blanco and Loureiro thanks to the pruning. The space between vines is made of natural vegetative cover formed by indigenous species like ray-grass and white clover. Harvest takes place around mid/end of September.

  • Adegas Valminor Davila 2015
  • Botani Dry Moscatel 2015
  • Bodegas Juan Pinero Maruja Manzanilla Passada 50 cl.

    Bodegas Juan Pinero Maruja Manzanilla Passada 50 cl.

    - DO Manzanila-Sanlucar de Barrameda



    Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sindsdien zijn ze zelf gaan bottelen. 
    Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry.

    De bodega ligt in het midden van het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.

    Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd. De Manzanilla Maruja Passada is een zeer krachtige, rijke stijl Manzanilla die tot 12 jaar onder flor rijpt in het hart van de bodega. De Criadera worden nog met de hand bijgevuld.

    Nog een uitzonderlijk feit voor de wijnen uit dit gebied: ze komen allemaal van één wijngaard van albariza (kalk) bodem in Sanlucar, single vineyard dus.