Alentejo

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 • Terras d'Ervideira Branco 2014
 • Sonho Lusitano Pedra e Alma 2011

  Sonho Lusitano Pedra e Alma 2011

  De Engelsman Richard Mayson is een van de bekendste wijnschrijvers die is gespecialiseerd in Portugese wijnen. Hij heeft zijn droom, een eigen wijngoed, waar gemaakt in Alentejo, de zuidelijke landstreek, die aan Spanje grenst. Daarbij heeft hij zich verzekerd van de beste adviseurs, zoals partner Rui Regiuina, die tot de top van de wijnmakers van Portugal behoort.


  De wijngaarden liggen op een vrij grote hoogte: 500 tot 560 meter. Deze ligging is relatief koel in het overigens zeer hete gebied. Serveren op 16 °C. De druivenrassen die Mayson voor deze wijn gebruikt, zijn trincadeira, arragonez, alicante bouchet en cabernet-sauvignon.


  Hij produceert de wijn uitsluitend in de beste oogstjaren. Na twee jaar rijping op nieuwe vaten van Frans eiken wordt de wijn gebotteld. Diep getint en boordevol rijp zwart fruit. Hij heeft een geconcentreerde smaak met tonen van vanille en een beetje chocola. Hij is droog, maar uiterst soepel, krachtig en talmend, rijk van structuur en voorzien van rijpe, zachte tannines. Prachtige wijn, die fantastisch combineert met gebraden en geroosterd vlees.

 • Invisivel d'Ervideira Branco 2014

  Invisivel d'Ervideira Branco 2014

  Wijn als water, maar dan letterlijk qua kleur. Vrijwel volledig transparant, alsof je water in schenkt. Invisível! En dan nota bene gemaakt van een blauwe druif: de Aragonez, beter bekend als Tempranillo.


  Je ziet hem niet , maar wat een neus en dan de smaak van frisse peer en zoetige gele pruimen. Zacht, gul sap. Een opvallend onopvallend glas. Deze zeer bijzondere wijn is echt een verrassing.

 • Conde de Ervideira Branco Private Selection 2015