Distillaten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina
  • Ferdinand's Saar Dry Gin 150 cl

    Ferdinand's Saar Dry Gin 150 cl

    Ferdinand Gin is vernoemd naar de grootvader van Dorothe Zilliken van weingut Zilliken. Samen met twee vrienden, distillateur Andreas Vallendar en Denis Reinhardt hebben ze het idee achter Ferdinands bedacht.


    De gin wordt gestookt met meer dan 30 meest lokale botanicals tot 85 graden alcohol en vervolgens wordt er van de Raush wijngaard de spatlese toegevoegd. Dit laten ze een maand tot rust komen en vervolgens brengen ze het alcoholpercentage terug tot 44%. Botanicals zijn ondermeer: hop, kweepeer, lavendel, tyme, jeneverbes, sleedoorn, rozebottel, roos, koreander, gember, rode pruim, 2009 Weingut Zilliken Raush Spatlese.

  • Bayswater London Dry Gin

    Bayswater London Dry Gin

    Bayswater is een zeer verfijnde variant op de London Dry Gin. Ze is vernoemd naar de beroemde wijk Bayswater in Londen en wordt gestookt  door Charles Maxwell, de gin wizard van Thames Distillers.


    De botanicals die worden gebruikt zijn: jeneverbes, korianderzaad, angelica root (grote engelwortel), orris powder, citroenschil, sinaasappelschil, liquorice, cassia en nootmuskaat.


    De gin wordt 5 maal gedistilleerd en de productie vindt plaats in kleine batches.

  • Blue Gin by Reisetbauer 10 cl

    Blue Gin by Reisetbauer 10 cl

    Hans Reisetbauer, één van Oostenrijks Meister Brenners, is het brein achter de Blue Gin. De basis wordt gestookt van Mulan-tarwe akomstig van velden uit Boven-Oostenrijk. De basis wordt twee maal gedistilleerd in een koperen potstill (ketel).


    Vervolgens worden er 27 bijzondere botanicals aan toegevoegd en wordt dit gemacereerd. Na de maceratie vindt een derde distillatie plaats. Als laatste wordt het alcoholpercentage teruggebracht met een zeer zacht Oostenrijks bronwater. De smaak gaat sterk naar jeneverbes met citroen en complexe aroma’s.

  • Blue Gin by Reisetbauer 70 cl

    Blue Gin by Reisetbauer 70 cl

    Hans Reisetbauer, één van Oostenrijks Meister Brenners, is het brein achter de Blue Gin. De basis wordt gestookt van Mulan-tarwe akomstig van velden uit Boven-Oostenrijk. De basis wordt twee maal gedistilleerd in een koperen potstill (ketel).


    Vervolgens worden er 27 bijzondere botanicals aan toegevoegd en wordt dit gemacereerd. Na de maceratie vindt een derde distillatie plaats. Als laatste wordt het alcoholpercentage teruggebracht met een zeer zacht Oostenrijks bronwater. De smaak gaat sterk naar jeneverbes met citroen en complexe aroma’s.

  • Blue Gin by Reisetbauer 150 cl

    Blue Gin by Reisetbauer 150 cl

    Hans Reisetbauer, één van Oostenrijks Meister Brenners, is het brein achter de Blue Gin. De basis wordt gestookt van Mulan-tarwe akomstig van velden uit Boven-Oostenrijk. De basis wordt twee maal gedistilleerd in een koperen potstill (ketel).


    Vervolgens worden er 27 bijzondere botanicals aan toegevoegd en wordt dit gemacereerd. Na de maceratie vindt een derde distillatie plaats. Als laatste wordt het alcoholpercentage teruggebracht met een zeer zacht Oostenrijks bronwater. De smaak gaat sterk naar jeneverbes met citroen en complexe aroma’s.

  • Blanc Tides Salornica Gin

    Blanc Tides Salornica Gin

    Blanc Tides Gin wordt 3 keer gedistilleerd in traditionele koperen ketels au-bain-marie, wat de gin zeer fijne en intense aroma’s geeft, en 2 keer gefilterd. De gin wordt gestookt in het zuidelijkste puntje van de Sherry driehoek, El Puerto Santa Maria.
    Bijzonder is het citruskarakter (4 citrussoorten) en de toepassing van zeekraal (salicornia).

    De gebruikte botanicals zijn: jeneverbes, gentiaan, koriander, aartsengelwortel, verveine (citroenverbana), kaneel, sinaasappel, citroen, citrus aurantium (zure sinaasappel), bergamot en zeekraal.

    De productie is zeer beperkt.
  • Herno Swedish Excellence Gin

    Herno Swedish Excellence Gin

    Hernö Gin, opgericht in 2012 en in 2013 de meest bekroonde Gin bij de Gin Masters 2013 competitie, wordt ambachtelijk gemaakt in het plaatsje Dala in het noorden van Zweden.

    Alles wordt hier met de hand gedaan en alleen biologische producten worden gebruikt. De handgeslagen koperen ketel, met de naam Kiersten, heeft een inhoud van 250 liter is speciaal vervaardigd voor Jon Hillgren, de oprichter van Hernö.
  • Herno Navy Strength Gin 57% alc.

    Herno Navy Strength Gin 57% alc.

    Hernö Gin, opgericht in 2012 en in 2013 de meest bekroonde Gin bij de Gin Masters 2013 competitie, wordt ambachtelijk gemaakt in het plaatsje Dala in het noorden van Zweden. Alles wordt hier met de hand gedaan en alleen biologische producten worden gebruikt. De handgeslagen koperen ketel, met de naam Kiersten, heeft een inhoud van 250 liter is speciaal vervaardigd voor Jon Hellgren, de oprichter van Hernö.

  • Herno Gin Juniper Wood Gin

    Herno Gin Juniper Wood Gin

    Hernö Gin, opgericht in 2012 en in 2013 de meest bekroonde Gin bij de Gin Masters 2013 competitie, wordt ambachtelijk gemaakt in het plaatsje Dala in het noorden van Zweden.

    Alles wordt hier met de hand gedaan en alleen biologische producten worden gebruikt. De handgeslagen koperen ketel, met de naam Kiersten, heeft een inhoud van 250 liter is speciaal vervaardigd voor Jon Hellgren, de oprichter van Hernö.

    Hernö Juniper Wood Gin is werelds eerste gin die gerijpt wordt op jeneverbes vaten.
  • Wint & Lila Pure Grain Vodka
  • Konik's Tail Vodka

    Konik's Tail Vodka

    Konik's Tail Vodka is een bijzonder zachte en fijne premium vodka, ontwikkelt door Pleurat Shabani. De distilleerderij en de graanvelden bevinden zich nabij het oerbos Bialowieza in Polen, de vodka is in 2010 op de internationale markt verschenen, maar gemaakt volgens de eeuwenoude Poolse vodka traditie en nu al uitgekozen tot meest geliefde vodka onder de beste bartenders van Engeland.



    The primeval Konik is the elusive spirit of the forest. To catch a glimpse is said to ensure a good harvest for the making of great vodka”

  • Hans Reisetbauer Single Malt Whisky 7 Years Old

    Hans Reisetbauer Single Malt Whisky 7 Years Old

    Meisterbrenner Hans Reisetbauer doet het liefst alles zelf. Hij heeft 4 hectare gerst aangeplant om zijn single malt whisky te maken. In plaats van oude sherry- of portvaten gebruikt hij oude Trockenbeerenauslese- en Chardonnay-vaten van de Oostenrijkse top-wijnboeren Alois Kracher en Heinz Velich om de whisky in op te voeden. In de loop van de jaren intensiveren de aroma’s in de eikenhouten vaten door samenkomst van de reeds ingetrokken fruitige smaak in de vaten met de whisky.

  • Hans Reisetbauer Single Malt Whisky 12 Years Old

    Hans Reisetbauer Single Malt Whisky 12 Years Old

    Meisterbrenner Hans Reisetbauer doet het liefst alles zelf. Hij heeft 4 hectare gerst aangeplant om zijn single malt whisky te maken. In plaats van oude sherry- of portvaten gebruikt hij oude Trockenbeerenauslese- en Chardonnay-vaten van de Oostenrijkse top-wijnboeren Alois Kracher en Heinz Velich om de whisky in op te voeden. In de loop van de jaren intensiveren de aroma’s in de eikenhouten vaten door samenkomst van de reeds ingetrokken fruitige smaak in de vaten met de whisky.

  • Paul Giraud V.S.O.P. 8 jaar oud 70 cl

    Paul Giraud V.S.O.P. 8 jaar oud 70 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud V.S.O.P. 8 jaar oud 37,5 cl

    Paul Giraud V.S.O.P. 8 jaar oud 37,5 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Napoléon 15 jaar oud 70 cl

    Paul Giraud Napoléon 15 jaar oud 70 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Napoléon 15 jaar oud 37,5 cl

    Paul Giraud Napoléon 15 jaar oud 37,5 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Vieille Reserve 25 jaar oud 70 cl

    Paul Giraud Vieille Reserve 25 jaar oud 70 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Vieille Reserve 25 jaar oud 37,5 cl

    Paul Giraud Vieille Reserve 25 jaar oud 37,5 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Très Rare 40 jaar oud 70 cl

    Paul Giraud Très Rare 40 jaar oud 70 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Très Rare 40 jaar oud 37,5 cl

    Paul Giraud Très Rare 40 jaar oud 37,5 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Héritage 50 jaar oud 70 cl

    Paul Giraud Héritage 50 jaar oud 70 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Paul Giraud Héritage 50 jaar oud 37,5 cl

    Paul Giraud Héritage 50 jaar oud 37,5 cl

    De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne.


    Een aantal begrippen legt precies uit waar Paul Giraud voor staat:


    - Vendange manuelle.


    - Mono cru's, één wijngaard, één oogstjaar.


    - Geen toevoeging van karamel of tannine, distillaat en vaten uit de Limousin.


    Het huis werk biologisch maar is niet gecertificeerd.

  • Vignobles Fontan V.S.O.P. Bas Armagnac 70 cl

    Vignobles Fontan V.S.O.P. Bas Armagnac 70 cl

    De traditie van deze streek is iets anders dan in Cognac, het betreft hier een enkele distillatie.In de Cognac is het een dubbele distillatie.


    Het distillaat is puur (geen gebruik van karamel) en zuiver van smaak. Om het gewenste alcoholpercentage te bereiken worden de armagnacs voor botteling met water tot 42% alcohol teruggebracht.


    Alle gebruikte druiven, Ugni Blanc en Baco, zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van het domein.


    De uitmonstering is sinds maart 2008 volledig veranderd en heeft een moderne uitstraling die toch tijdloos is.

  • Vignobles Fontan Armagnac XO

    Vignobles Fontan Armagnac XO

    De traditie van deze streek is iets anders dan in Cognac, het betreft hier een enkele distillatie. In de Cognac is het een dubbele distillatie.


    Het distillaat is puur (geen gebruik van caramel) en zuiver van smaak. Om het gewenste alcoholpercentage te bereiken worden de armagnacs voor botteling met water tot 42% alcohol teruggebracht.


    Alle gebruikte druiven, Ugni Blanc en Baco, zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van het domein. De uitmonstering is sinds maart 2008 volledig veranderd en heeft een moderne uitstraling die toch tijdloos is.

  • Vignobles Fontan Armagnac Hors d'Age

    Vignobles Fontan Armagnac Hors d'Age

    De traditie van deze streek is iets anders dan in Cognac, het betreft hier een enkele distillatie. In de Cognac is het een dubbele distillatie.


    Het distillaat is puur (geen gebruik van karamel) en zuiver van smaak. Om het gewenste alcoholpercentage te bereiken worden de armagnacs voor botteling met water tot 42% alc teruggebracht.


    Alle gebruikte druiven, Ugni Blanc en Baco, zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van het domein.


    De uitmonstering is sinds maart 2008 volledig veranderd en heeft een moderne uitstraling die toch tijdloos is.

  • Vignobles Fontan Bas Armagnac 1995

    Vignobles Fontan Bas Armagnac 1995

    De traditie van deze streek is iets anders dan in Cognac, het betreft hier een enkele distillatie. In de Cognac is het een dubbele distillatie.


    Het distillaat is puur (geen gebruik van karamel) en zuiver van smaak. Om het gewenste alcoholpercentage te bereiken worden de armagnacs voor botteling met water tot 42% alcohol teruggebracht.


    Alle gebruikte druiven, Ugni Blanc en Baco, zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van het domein.


    De uitmonstering is sinds maart 2008 volledig veranderd en heeft een moderne uitstraling die toch tijdloos is.

  • Vignobles Fontan Bas Armagnac 20 years old

    Vignobles Fontan Bas Armagnac 20 years old

    De traditie van deze streek is iets anders dan in Cognac, het betreft hier een enkele distillatie.


    In de Cognac is het een dubbele distillatie. Het distillaat is puur (geen gebruik van caramel) en zuiver van smaak. Om het gewenste alcoholpercentage te bereiken worden de armagnacs voor botteling met water tot 42% alcohol. teruggebracht.


    Alle gebruikte druiven, Ugni Blanc en Baco, zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van het domein.


    De uitmonstering is sinds maart 2008 volledig veranderd en heeft een moderne uitstraling die toch tijdloos is.